Jr5Nr9 - Alzheimer West-Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Jr5Nr9
NIEUWSBRIEF

18 DECEMBER 2019                                   JAARGANG5                          NUMMER 9Gezellige feestdagen, een voorspoedig 2020 en dankjewel!
 
Het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant wenst iedereen die als vrijwilliger of beroepskracht bij haar werk betrokken is een goede Kerst, gezellige feestdagen en een in alle opzichten voorspoedig 2020 toe. Wij danken allen voor de inzet gedurende het afgelopen jaar en hopen ook voor het nieuwe jaar op een goede samenwerking.
 
Het bestuur.
 
 
 
Nieuws uit de regio: Bergen op Zoom
 
Drie dementievriendelijke verenigingen
 
Twee jaar geleden spraken de Bergse tennisverenigingen Smash, LTC De Zoom en smartlappenkoor Bittere tranen met elkaar af leden (die met dementie te maken hebben)  extra aandacht te geven.
Een aantal dames en heren van Smash, De Zoom en Bittere Tranen vormden samen een werkgroep met als kernwaarde “zolang mogelijk de leden actief houden op de baan of de bühne”.
Inmiddels heeft de werkgroep zich zo verdiept in de problematiek van dementie dat indien de situatie daarom vraagt zij passende hulp kan bieden en daarmee leden zolang mogelijk binnen de vereniging kunnen blijven.
Maar liefst 50 dames en heren van de 3 verenigingen volgden de training van Samen dementievriendelijk o.l.v. twee professionele trainers.
Na afloop volgde de beloning met een predicaat en sticker en voor elke deelnemer een certificaat.
 
 
Nieuws uit de regio: Steenbergen
 
Alzheimer Nederland aanwezig bij modeshow in ontmoetingswinkel
 
Dinsdagavond 10 december was Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant vertegenwoordigd bij de modeshow in "de ontmoetingswinkel” in Steenbergen.
 
In deze winkel kan men terecht voor de aanschaf van tweedehands kleding die zo nodig ter plekke kan worden vermaakt. In de winkel staat ook een grote keukentafel waaraan ieder even gezellig een kopje koffie kan drinken. Verder worden er op de middagen voor belangstellenden workshops georganiseerd.
De winkel is een particulier initiatief en heet graag ieder welkom (ook bezoekers die slechts over een smalle beurs beschikken). Het idee is ontstaan uit een GGZ- lotgenotengroep.
Cijfers van bezoekersaantallen bewijzen dat hier van een succesvol initiatief mag worden gesproken. Tot de vaste klantenkring horen ook mensen met geheugenklachten.
In de winkel is altijd wel iemand bereid om een praatje aan te knopen!
Tijdens de modeshow van 10 december werd betaalbare feestkleding te koop aangeboden. Voorts was er voor elke bezoeker een goodiebag, compleet met nuttige informatie over dementie verzorgd door Alzheimer West-Brabant. Tevens was belangenbehartiger Jeanne Brooijmans aanwezig met een infotafel. Samen met haar kunnen alle betrokkenen terugzien op een erg geslaagde avond.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu