- Alzheimer West-Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:NIEUWSBRIEF

 
30 JULI 2019                                                                                                                                                                            JAARGANG 5 NUMMER 4


Bestuur compleet

Tijdens de bestuursvergadering van 3 juli j.l. is Vif Janssen benoemd tot lid van ons bestuur. Zij is binnen de organisatie verantwoordelijk voor het aandachtsveld ‘communicatie’.

AC Woensdrecht

Wij heten de heer Bas van Andel bijzonder welkom in ons midden. Bas is de nieuwe coördinator van het Alzheimer Café voor de gemeente Woensdrecht.

Nieuw logo Alzheimer Nederland

Het nieuwe logo van Alzheimer Nederland komt eraan. Twee elementen springen vooral in het oog: de kleur geel en de heldere en scherpe ‘a’, waarvan de wazige binnenrand is verdwenen. Nieuwe banners worden binnenkort al verspreid. Een deel van de voorlichtingsmaterialen moet eerst worden opgemaakt. Binnenkort wordt duidelijk, wat al snel wordt vervangen.

Flyer Alzheimer Cafés

De nieuwe flyer voor de Alzheimer Cafés is in de maak. We weten wat we willen: een handig, duidelijk maandprogramma van alle cafés, zodat belangstellenden in één oogopslag zien, waar wat te doen is. En natuurlijk hoort daar een nadere toelichting bij.
De digitale flyer valt straks in zijn geheel als e-mail binnen. Er hoeft geen bestand meer te worden geopend. Uiteraard liggen de ‘papieren’ flyers ook nog op de bekende adressen bij onder anderen huisartsen en apothekers.
Met enige vertraging vanwege het nieuwe logo van Alzheimer Nederland - nog niet beschikbaar voor publiciteit - verwachten we de flyer uiterlijk 1 december 2020 operationeel te hebben.

Roosendaals Treffen

Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant doet vanzelfsprekend mee aan het Roosendaal Treffen op zondag 29 september van 12.00 tot vijf uur. De kramen staan in het Emile van Loonpark (inclusief parkeerterrein) en langs een gedeelte van de Vughtstraat (vanaf het Stadskantoor tot aan het parkeerterrein naast het Emile van Loonpark), Dominéstraat, Bloemenmarkt, Molenstraat, Tongerloplein en de Markt .
Een petit comité, bestaande uit Hans Steinbach, Ben Aanraad, Adriënne Roks en Vif Janssen, buigt zich over onze presentatie tijdens de grootschalige, tweejaarlijkse happening: wie zijn we, wat willen we laten zien en op welke wijze. We zullen in elk geval Roosendaal als dementievriendelijke gemeenschap promoten. U hoort nader.

Rabo Club Support

Onze fundraising organisatie ‘Stichting voor Vrienden van Mensen met Dementie’ is ingeschreven voor Rabo Club Support. Om aandacht op de actie te vestigen en leden van de bank te stimuleren hun stem aan ons te geven zullen we op korte termijn een mededeling meesturen met de aankondigingen van de Alzheimer Cafés Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht die in september worden gehouden en het Alzheimer Café Steenbergen dat in oktober wordt gehouden. Halderberge behoort niet tot het werkgebied van Rabobank Zuid-West Brabant. Leden van de bank kunnen vanaf 27 september hun stem uitbrengen. Nadere informatie over dit project volgt te zijner tijd.

Pitch workshop

Alzheimer Nederland regelt op 30 oktober in de Schuurkapel in Roosendaal een zogeheten pitch workshop. Vrijwilligers leren daar hoe ze een goed, bondig verhaal kunnen houden over hun werk voor Alzheimer Nederland. De bedoeling is immers dat je je gehoor aan je bindt en je presentatie blijft hangen. De workshop is in de eerste plaats benoemd voor de vrijwilligers van deze afdeling. Er is plaats voor acht tot maximaal 15 deelnemers. Aanmelden kan tot 15 augustus bij Sandra Conijn (s.conijn@alzheimer-nederland.nl). Bij onvoldoende deelname worden ook vrijwilligers van omliggende afdelingen benaderd. Bij een zeer grote deelname kan een tweede trainer worden ingeschakeld.

Facebook

Het bestuur zou graag in contact komen met een vrijwilliger die handig is met social media. We zoeken iemand die snel berichtjes kan posten op bijvoorbeeld facebook over belangwekkende of nieuwswaardige feitjes die voor iedereen interessant zijn.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu