- Alzheimer West-Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


NIEUWSBRIEF

16 SEPTEMBER 2016                                                                                                               JAARGANG 2 NUMMER 5

Activiteiten Wereld Alzheimer Dag 2016

In onze Nieuwsbrief van 14 augustus (nummer 4 / jaargang 2) hebben wij u geïnformeerd over de activiteiten in het kader van Wereld Alzheimer Dag 2016 die op dat moment bekend waren. Wereld Alzheimer Dag staat inmiddels voor de deur en voor ons is dat reden alle activiteiten die gaan plaatsvinden nog eens op een rijtje te zetten.

Woensdrecht: Week van de Dementie (19 - 25 september 2016)

Door de werkgroep Dementievriendelijke Gemeente van de Gemeente Woensdrecht is een aantal activiteiten ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag georganiseerd.

Het programma voor de gemeente Woensdrecht is als volgt:

Maandag 19 september "Verwarringsdag"
In een aantal winkels in de verschillende kernen kan men ervaren hoe het is om dementie te hebben bij alledaagse activiteiten.

Dinsdag 20 september: presentatie "Herinneringskoffer"
In de bibliotheek van Hoogerheide wordt de "Herinneringskoffer" gepresenteerd. Dat gebeurt vanaf 14.00 tot 16.30 uur. De "Herinneringskoffer" biedt de mogelijkheid herinneringen op te halen en in gesprek te gaan.

Woensdag 21 september: Wereld Alzheimer Dag
Onder het motto "Samen in beweging" wordt de mogelijkheid geboden een wandeling te maken en tijdens die wandeling in gesprek te raken. Ter afsluiting van de wandeling is er een kop koffie of thee in de Volksabdij Ossendrecht. De wandeling start om 15.00 uur en het geheel duurt tot 16.30 uur.

Donderdag 22 september: inloopmiddag
Tijdens de inloopmiddag die vanaf 13.30 tot 16.00 uur in 't Blickvelt in Woensdrecht wordt gehouden kunnen mensen ongedwongen met elkaar in gesprek gaan.

Vrijdag 23 september: het "Vergeten Festival"
Samen luisteren, zingen en bewegen op muziek, gemaakt door inwoners uit de kernen. Plaats van handeling: MFC de Biezen, Putte; tijd: vanaf 12.30 tot 16.30 uur.

Steenbergen: "Mam on tour"

Op 21 september vindt in Steenbergen de voorstelling "Mam on tour" van Adelheid Roosen plaats. Via nieuwsbrief 2 van 21 mei 2016 zijn de vrijwilligers van Alzheimer West Brabant hierover geïnformeerd. Degene die een kaartje hebben gereserveerd, hebben dit per post toegestuurd gekregen.

Roosendaal: opening Zorgelooshuys

Eveneens op 21 september wordt in Roosendaal het Zorgelooshuys geopend. Het Zorgelooshuys is een initiatief van Zorgeloos Leven, onderdeel van Groenhuysen WMO BV, en gebaseerd op het concept van het Odensehuis, waarvan er op dit moment een tiental in Nederland bestaat. Het Zorgelooshuys is een inloophuis voor mensen die de diagnose "dementie" te horen hebben gekregen. Ook familieleden en andere belangstellenden zijn er welkom. Meer informatie over het Zorgelooshuys vindt u in de bijlage 'Zorgelooshuys' bij deze Nieuwsbrief. Julie Meerveld van Alzheimer Nederland en Ad Vos, Afdelingsvoorzitter West Brabant, zijn uitgenodigd bij de opening acte de présence te geven.

Bergen op Zoom: Alzheimer Café over Dementie Vriendelijke Gemeenschap en "Bergen op Zicht"

In Bergen op Zoom zijn er twee activiteiten in het kader van Wereld Alzheimer Dag, namelijk het Alzheimer Café van 19 september, waar Martien van Leeuwen een presentatie over Dementie Vriendelijke Gemeenschap gaat verzorgen en deelname door Alzheimer West Brabant aan "Bergen op Zicht", het evenement dat op 24 september wordt gehouden.
De bijeenkomst van 19 september wordt bijgewoond door een wethouder van de gemeente Bergen op Zoom. De deelname aan "Bergen op Zicht" (www.bergenopzicht.nl) wordt geregeld in samenwerking tussen het Alzheimer Café en Belangenbehartiging Bergen op Zoom. De organisatie van onze deelname is in handen van Raymond van Oosterbos en Martien van Leeuwen.

Rucphen: bezoek Heemtuin

Op Wereld Alzheimer dag (21 september) brengen de bezoekers van Dagbesteding Rozemarijn uit Sint Willebrord een bezoek aan de Heemtuin in Rucphen. Rozemarijn is een Dagbesteding voor mensen met dementie en heeft 22 bezoekers. Het uitstapje vindt plaats op uitnodiging van en is georganiseerd door Martien Schumacher, Belangenbehartiger van Alzheimer West Brabant voor de gemeente Rucphen. Er is een dagprogramma dat om 10.00 uur begint en tot 16.00 uur duurt. Naast de bezoekers van Rozemarijn wordt de dag bijgewoond door een aantal begeleiders en hulpen en heeft ook wethouder Martien de Bruijn van de gemeente Rucphen toegezegd bij een gedeelte van het programma aanwezig te zijn.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu