- Alzheimer West-Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


NIEUWSBRIEF
26 AUGUSTUS 2015                                                                                                                                          JAARGANG 1 NUMMER 7

Personele bezetting Alzheimer Café Bergen op Zoom

In verband met het vertrek van Diana Hermsen en Ineke Bressers als vrijwilligers van Alzheimer West Brabant wijzigt de personele bezetting voor wat betreft het Alzheimer Café Bergen op Zoom.
Coördinator vanuit Alzheimer West Brabant wordt Raymond van Oosterbos. Raymond wordt tijdens de café bijeenkomst van maandagavond 21 september als zodanig voorgesteld. Raymond zal ook deel uitmaken van de werkgroep Alzheimer Café Bergen op Zoom.
Paul van Kaam heeft toegezegd aanwezig te zullen zijn bij café bijeenkomsten in Bergen op Zoom, de evaluatie besprekingen die aansluitend daarop plaatsvinden en indien nodig ook bij vergaderingen van de werkgroep. Paul is tevens belangenbehartiger bij Alzheimer West Brabant voor de gemeente Bergen op Zoom.
Voor het secretariaat van de werkgroep en het beheer van het ledenbestand bestaan op dit moment vacatures en worden nieuwe vrijwilligers gezocht. Vooralsnog worden deze functies waargenomen door Carina Veraart (tanteLouise-Vivensis) die tevens voorzitter is van de werkgroep.
Dankzij de vrijwilligers die zich voor het Alzheimer Café Bergen op Zoom blijven inzetten en ook dankzij de inzet van nieuwe vrijwilligers kan de toekomst van het Alzheimer Café Bergen op Zoom met vertrouwen tegemoet worden gezien.

Coördinatoren overige Alzheimer Cafés

Mede door het vertrek van Diana Hermsen zijn er ook wijzigingen in de coördinatietaken voor wat betreft andere Alzheimer Cafés. Naast coördinator voor het Alzheimer Café Bergen op Zoom is Raymond van Oosterbos tevens coördinator voor het Alzheimer Café Steenbergen en Ad Vos neemt deze functie waar voor het Alzheimer Café Woensdrecht. Ad is tevens waarnemer voor de functie "Alzheimer Cafés" in het bestuur. Adriënne Roks blijft coördinator voor de Alzheimer Cafés Halderberge en Roosendaal.

Vrijwilligersbijeenkomst woensdag 9 september

Zoals eerder aangekondigd wordt woensdag 9 september aanstaande onze jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst gehouden. De bijeenkomst begint om 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur) en vindt plaats in Zafé/Zalen Donkenhof, Roosendaalsestraat 61, 4724 AB Wouw. De uitnodiging met programma voor de bijeenkomst is eerder naar de vrijwilligers gestuurd. Indien u nog niet heeft laten weten of u al dan niet komt, gelieve u dat alsnog aan Ceciel Coppens door te geven. Als vervoer naar Wouw een probleem is kunt u contact opnemen met Ceciel Coppens, ceciel.coppens@alzheimerwb.nl.Roosendaals Treffen 27 september 2015

Zondag 27 september aanstaande wordt voor de 12de keer het Roosendaals Treffen gehouden. Op dit tweejaarlijkse evenement presenteren Roosendaalse verenigingen en instellingen (zonder winstoogmerk) en (semi)overheidsinstellingen zich aan een groot publiek.
Ook Alzheimer West Brabant gaat aan dit evenement deelnemen.
Voor onze presentatie hebben wij gekozen voor een creatieve demonstratie (Amerikaanse stijl). Met grote demonstratieborden, voorzien van pakkende teksten, lopen wij gedurende heel het Roosendaals Treffen over het hele parcours.

Onze kraam wordt verder leeg gelaten en in het midden hangt een grote banner:
Oeps, wij zijn de informatie vergeten!

Tijdens de route en bij de kraam wordt informatie uitgedeeld.
Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die op 27 september bereid zijn om 1 of 2 uur met de borden te demonstreren en vrijwilligers die informatie persoonlijk willen overhandigen en vrijwilligers die Alzheimer West-Brabant willen vertegenwoordigen.
Een ieder die graag een positief steentje zou willen bijdragen aan onze promotie tijdens het Roosendaals Treffen, verzoeken wij zo spoedig mogelijk te reageren.
Voor meer informatie en/of aanmelden: marjolein@alzheimerwb.nl

Basiscursus Dementie Mantelzorgers & Vrijwilligers

Vrijwilligers van Alzheimer West Brabant worden in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan de Basiscursus Dementie voor mantelzorgers en vrijwilligers.
In de cursus wordt aandacht besteed aan onder andere het ziektebeeld dementie, de wijze van bejegening en wat de juiste weg is naar zorg en ondersteuning.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten: donderdag 22 oktober vanaf 10.00 tot 11.00 uur, maandag 16 november vanaf 11.00 tot 15.00 uur en dinsdag 24 november vanaf 11.00 tot 15.00 uur.
De plaats van de cursus is nog niet bekend, waarschijnlijk wordt dat een locatie in Roosendaal.
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden en reiskosten kunnen op de gebruikelijke wijze worden gedeclareerd.
Voor aanmelden en nadere informatie: www.dementiewegwijze.nl/opleidingen+en+cursussen, Saskya de Keijzer, 0164 265 946 / -06 182 63 780.
De inschrijftermijn sluit vrijdag 28 augustus.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu